1 project per week: Drakencape

door Serai Bressers

Als mama van 2 is er altijd wel wat te doen. Als creatieve mama is er nog meer te doen. De ideeën om dingen te maken, blijven maar binnen stromen. De tijd echter niet. Dingen maken vind ik leuk, of dat nu eten, tuinieren, naaien of haken is. Om niet bedolven te raken in alle dagelijkse beslommeringen van schoonmaken, poepluiers en brandjes blussen. Heb ik mezelf ten doel gesteld om 1 zelf-maak project per week te maken. Zo blijf ik zelf leuk en laat ik de kinderen zien dat hun mama  haar passies volgt.

Deze week dacht ik dat ik de tuinplanning van de nieuwe eetjetuin.nl tuin zou gaan maken. Ik ben al een heel eind en dan komt er een mail van de Peuterspeelzaal van ZL. Volgende week hebben ze een nieuw thema, thema kleding. En omdat het carnaval is, mogen de kinderen verkleed komen. Oeps, ik heb helemaal geen verkleedspul in huis. Hopla een project erbij! Dus hupsakee speuren op Pinterest. Wat is gemakkelijk en snel te maken.

Na wat gespeur voor een eenvoudig verkleedtune voor ZL kom ik dit eenvoudige Cape patroon tegen. Ik maak er een Draken/Dinocape van. Dus aan de knip, ontwerp en naai. Wat stofjes bij elkaar gezocht en maken maar.

Voordat het gebeuren in elkaar zit wil  ZL, die aan het helpen is, het al aan. Alle losse lapjes lagen nog los op de grond. Hij heeft er zin in.

Dit is het geworden. Ik recycle graag, dus de cape is gemaakt van o.a. oude gordijnen van mijn overleden grootmoeder en wat reststukjes.

Advertenties